Sådan vedligeholder du dit elløbehjul

Sådan vedligeholder du dit elløbehjul

Vi vil her komme med de fem vigtigste ting at gøre for at vedligeholde dit elløbehjul. Disse ting er baseret på Movios elløbehjul, men gælder også for mange af konkurrenternes elløbehjul.

1. Sørg for at oplade dit elløbehjul så ofte som muligt! Lithium batterier holder sig bedst ved fuld spænding og du vil derfor have glæde af dit batteri i mange år, hvis du sørger for at det lades fuldt op efter hvert brug (eller i det mindste så ofte som muligt).

2. Opbevar dit elløbehjul på et tørt og ventileret sted, så det kan tørre i tilfælde af at det kommer vådt hjem. Sørg for at dit elløbehjul ikke opbevares i kolde og klamme omgivelser, da fugt aldrig gør noget godt for elektronik.

3. Efterspænd jævnligt bolte og skruer. Boltene og skruerne på dit elløbehjul bør efterspændes jævnligt og vil sikre at dit elløbehjul føles skarpt og præcis at håndtere. Især bolte og skruer i foldemekanismen og hvor styret fæstes i styrestangen er vigtige at efterspænde.

4. Justér bremserne minimum hvert halve år. Når du bruger bremserne på dit elløbehjul, vil bremseklodserne stille og roligt blive slidt ned. Sørg for at justere indstillingen på bremserne, således at der ikke er hverken for meget eller for lidt afstand fra bremseklodserne til bremseskiven.

5. Sørg for jævnligt at fjerne eventuelle tråde og lignende der er viklet rundt om akslerne. Med tiden kan der samles tråde og lignende på især bagakslen. Sørger du for at fjerne disse jævnligt vil det være med til at sørge for at dit elløbehjul holder i mange år frem.

Har du spørgsmål til vedligehold af elløbehjul, som ikke er besvaret i ovenstående, så kontakt os da endelig! God fornøjelse med dit elløbehjul og pas på dig selv ude i trafikken.

Med venlig hilsen,
Team Movios