Spørgsmål og svar

Hej.

Her forsøger vi at give svar på nogle af de mest gængse spørgsmål omkring elløbehjul.

Spørgsmål: Hvad er loven omkring elløbehjul?
Svar: Loven omkring elløbehjul kan ses her: https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/smaa-motoriserede-koeretoejer/elektriske-loebehjul

Spørgsmål: Er elløbehjul købt hos movios.dk lovlige?
Svar: Ja! Såfremt du køber varianten, der er begrænset til 20 km/t, så er elløbehjulene i fuld overensstemmelse med loven.

Spørgsmål: Hvordan hænger det lige sammen, det der med batterierne?
Svar: Jo flere Ah (Amperetimer), jo bedre. Et større tal foran Ah betyder, at batteriet kan holde mere strøm, som så giver længere rækkevidde.

Spørgsmål: Kan elløbehjul fra movios.dk bruges, når det er vådt, eller der er sne?
Svar: Jeps! Du skal selvfølgelig være opmærksom på føret i våde eller glatte forhold, men elløbehjulet er sikret mod stænk og kørsel i våde forhold. Kør dog ikke igennem vanddybder der overstiger 20mm.

Spørgsmål: Jeg har set andre steder, at mindre batterier er opgivet til samme rækkevidde som jeres større batterier. Er jeres batterier dårlige?
Svar: Nej, absolut ikke! Vi har rent faktisk testet vores elløbehjul, inden vi er gået på markedet med dem, og under de tests har vi ikke kunnet opnå de rækkevidder, som leverandørerne påstår. Derfor sætter vi rækkevidden til, hvad vi har kunnet opnå under tests, og hvad der er realistisk.

Spørgsmål: Hvad betyder mængden af watt for motorkraften?
Svar: Watt i denne sammenhæng kan ligestilles med trækkraft. Jo flere watt, jo mere kan elløbehjulet trække, og jo nemmere vil det klare bakker og andre udfordringer.

Spørgsmål: Er de sikre at køre på?
Svar: Ja! Sørg selvfølgelig for at øve dig, inden du farer ud i trafikken, men prøv at overvej hvilket køretøj, du tror du kan komme hurtigst og mest sikkert af i et nødstilfælde... En cykel eller et elløbehjul?

Har du et spørgsmål omkring elløbehjul eller elscootere du gerne vil have svar på, kontakt os da endelig.